sâmbătă, 27 martie 2010

Stinge lumina ca să-ţi salvezi planeta - În această seară, la 20.30


Sute de edificii prestigioase vor fi cufundate sâmbătă seară în întuneric pentru operaţiunea “O oră pentru planetă” (Earh Hour) destinată să promoveze lupta contra dereglării climatice.

Australia a dat tonul operaţiunii, sâmbătă, la ora locală 20.30 (09.30 GMT), prin sirenele din portul Sydney, care au precedat stingerea luminilor la clădirea Operei şi de pe podul Sydney, apel urmat în acelaşi timp de milioane de cămine australiene.

Această a patra ediţie, la trei luni după eşecul summitului asupra climatului de la Copenhaga, promite să fie mai urmărită cu 125 de ţări participante contra 88 anul trecut, potrivit organizatorilor. Mişcarea s-a născut la Sydney în 2007, când 2,2 milioane de persoane au cufundat oraşul în beznă timp de o oră pentru a sensibiliza opinia publică asupra consumului excesiv de electricitate şi poluării cu dioxid de carbon.

Sâmbătă, peste 1.200 de clădiri din întreaga lume intenţionează să stingă luminile lor la 20.30 ora locală. Grupuri multinaţionale ca Google, Coca Cola, Hilton, McDonalds, Canon, HSBC şi IKEA s-au asociat evenimentului. Printre clădirile care vor stinge lumina se află Piramidele şi Sfinxul în Egipt, Fontana di Trevi şi Turnul din Pisa în Italia sau Tour Eiffel la Paris, Big Ben, Parlamentul şi catedrala Sfântul Paul din Londra se vor cufunda de asemenea în întuneric.

Pentru a treia oara, România va participa, in acest an, la campania Earth Hour începând cu ora 20.30, Timp de o oră românii vor fi invitaţi să stingă luminile şi aparatele electrice, reducând, astfel, consumul de energie şi, implicit, poluarea.
(Sursa: Libertatea.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu